Tara pääsi tokoilemaan ennen Sissin rauniotreeniä. Taralle lyhyitä, tehokkaita pätkiä seuraamisia ja täyskäännöksiä, oli tosi hyvässä vireessä. Yhdet liikkeestä seisomiset ja maahanmenot, niin että sai palkan heti, oli hyvät. Muutama luoksetulo, tuli laukalla ja perusasento oli hyvä. Lopuksi paikallamakuu niin, että otin Sissin autosta häiriöksi. Seurautin Sissiä ja otin muutaman perusasennon. Taralle oli maksimaalinen häiriö, mutta hyvin kesti. Vapautin Taran leikkimään Sissin kanssa, ja neideillä oli niin kivaa :)

Sissin kanssa noutoja, mutta meni ihan penkin alle. Syynä se, että mulla oli taskussa Taran treenin jäljiltä lihapullia, ja Sissi ei kestä noudossa sitä. Lähtee kyllä noutamaan, mutta yksikin äännähdys minkä Sissi tulkitsee kehuksi, niin räkäisee kapulan samantien pois suusta :) Tilanne ei korjaantunut edes sillä, että otin lihapullat taskusta pois, Sissi kun oli varma, että niitä on siellä edelleen :D

Sissin rauniotreeni oli sen sijaan tosi hyvä, olen aina vain yhtä yllättynyt siitä, miten hyvin se toimii :)

Ensimmäinen maalimies oli näkölähdöllä, kouluttaja Miikku teki mulle ja Sissille ketun tempun. Maalimies katosi yhden kasan taakse, ja mäkin ajattelin että meni johonkin kauemmas piiloon. Lähetin Sissin etsimään, mutta Sissi vetikin jarrut päälle heti kasan takana, kiipesi kasan päälle, nosti kuonoa, otti hajun ja painoi putkeen joka meni kasan sisään. Olin hetken, että mitä helv... se koira touhuaa, mutta maalimies olikin siellä putkessa. Taitava koira!

Toinen maalimies oli pystyssä olevassa kaivossa piilossa. Sissi sai hajun, mutta ei paikallistanut mistä se tarkalleen tulee. Kiipesi kaivon vieressä olevan kasan päälle, nostaa kuonoaan, haistelee ja haistelee. Pyörii ja kitisee, perkele kun haju tulee, mutta mistä. Lähti tekemään laajempaa lenkkiä, lähetin uudelleen aluetta kohti, jossa sai hajun ja löytyihän se maalimies.

Kolmas maalimies oli viistossa olevan betonilevyn alla. En tiennyt missä maalimies on, joten jouduin luottamaan Sissiin ja hyvin löysi. Piilo oli Sissille uusi, hetken pohti asiaa, meni kuitenkin maalimiehen luo ja hieman lisää pohdittuaan ja maalimiehen kehoituksesta aloitti haukun. Extra-häiriönä vielä Miikku, joka tunki paikalle kameransa kanssa :)

Neljäs maalimies oli sillan alla piilossa ja luukku oli kiinni. Lähetin Sissin "harjun" päälle ja sieltä Sissi sai hajun maalimiehestä ja meni suoraan piilon luukulle. Itselleni tuli tunne, että haukkui hieman normaalia napakammin kun maalimies oli luukun takana. Ikään kuin käskevästi, että tule nyt ulos sieltä :)

Hyvä treeni oli. Toisen maalimiehen jälkeen oli nähtävissä pientä hiipumista, Miikku pohti, että olisi voinut ottaa kolmannen maalimiehen näkölähdöllä. Toisaalta tällainen treeni kasvattaa Sissin itseluottamusta, oppii luottamaan itseensä ja oppii myös siihen, että niin kauan väkeä on jossain piilossa, kun käsken sitä etsimään.

Treenien päätteeksi Tara pääsi vielä häiriökoiraksi Deekulle. Hyvin Tara piti kontaktia ja pysyi mun vieressä perusasennossa.