Tänään Sissin toiset rauniotreenit, alla ilmaisuhaukkutreeniä kotona. Hain Sissin autosta omalle vuorolle, ja radalle pääsyä odotellessa haukutin sitä itse muutaman kerran, toimi hyvin siinäkin ympäristössä. Sitten raunioille mentäessä pääsi ensin tervehtimään porukkaa, sitten haukutin sitä ensin itse ja sen jälkeen muut. Haukkui edelleen hyvin.

Kaksi ensimmäistä maalimiestä niin, että maalimiehet meni piiloihin Sissin nähden ja hetsasivat lelulla mennessään. Sissi lähti kuin raketti. Ensimmäiselle maalimiehelle oli suht lyhyt matka, joten oli helppo. Haukkuilmaisu toimi hyvin. Toinen maalimies meni jo hieman kauemmas, lujaa lähti senkin perään. Nyt joutui jo käyttämään enemmän nenää, hyvin löytyi ja ilmaisi. Kolmas maalimies oli jo hiukan hankalampi, mutta lopulta sai hajun tuulen mukana. Kolmannella ei aloittanut haukkua heti, mutta haukkui lopulta.

Neljäs maalimies lähti niin, että Sissi näki. Ei kuitenkaan päässyt suoraan perään, vaan kierrettiin kasan toista kautta. Yrityksestä ja edestakaisin kävelystä huolimatta, ei saanut hajua. Oli ilmeisesti vähän hankala paikka ja tuuli ei tullut sopivasti. Jätettiin neljäs maalimies väliin.

Viides maalimies oli suht helpossa paikassa, hyvin sai hajun. Hiukan epäselväksi jäi, että ottiko viidennen maalimiehen hajulla vai näöllä. Hajuun joka tapauksessa lähti. Viidennellä maalimiehellä haukkui ja kun sai lelun suuhunsa lähti saaliinsa kanssa pois, ei jäänyt taistelemaan.

En olisi voinut ikinä kuvitella, että viime viikkoisen perusteella treenit menisi näin hyvin. Sissillä oli hyvä draivi päällä ja oli innokas. Tästä eteenpäin pohdintaan se, että olisiko se kaikkein paras palkka Sissille se, että saa maalimieheltä lelun itselleen, jota voi sitten kuljetella kuin euroopan omistaja (yksi treeniporukasta kuvasi Sissiä noin) ja käydä uudelleen esittelemässä maalimiehelle ylpeänä saalistaan ja haastamassa leikkiin, jolloin leikistä ei tulisi "pakkopullaa". Ikään kuin, että Sissille ei vain muodostuisi missään vaiheessa tunnetta, että maalimiehen kanssa on pakko leikkiä.

Seuraavissa treeneissä pohdintaan myös vihjesana etsintää varten, jolloin Sissille on helppo kertoa että homma jatkuu vielä ja ukkoja on etsittävänä. Luulisin, että Sissin virettä on helppo nostattaa vihjesanalla treenin aikana. Tuskin maltan odottaa ensi viikon treenejä :)