Leireiltiin 30.-31.5 collieporukan voimin Paimiossa. Sää suosi leiriläisiä, aurinkoa ja hellettä riitti. Oltiin Taran kanssa alo-/avoryhmässä, jossa kouluttajana oli Heini Seppä. Tara oli viikonlopusta ja ympäristöstä haltioissaan, joten keskittyminen treenaamiseen oli hyvin paljon hakusessa. Kaikkea olisi pitänyt tutkia ja ihmetellä, ja kaikkien kanssa olisi pitänyt leikkiä. Myös huonekaveri Hupin, joka ei ollut Tarasta ihan yhtä innoissaan kuin Tara oli siitä, mutta hyvin tytöt kuitenkin leikki sunnuntaina aamulenkillä yhdessä. Lauantai-iltana käytiin treenin jälkeen koko ryhmän voimin juoksentelemassa, hyvin pärjäsi yhdessä lauma toisilleen vieraita collieita. Rodun hyvä puoli siis, että verrattaen monet toisilleen vieraat koirat tulee keskenään hyvin toimeen ilman rähinöitä.

Paljon tuli asiaa viikonlopun aikana, osasta olin kouluttajan kanssa samaa mieltä ja osasta en, mutta ihan toimivia vinkkejä kuitenkin sain omaan treeniin. Tässä muutamia ihan ranskalaisilla viivoilla:

- Riittävästi häiriötreeniä, häiriöiksi kaikkea mahdollista maan ja taivaan väliltä jäätelöauton ääntä myöden :)

- Koiralle ohjaaja palkkiona, eli siis kehuja ja leikkiä ohjaajan kanssa

- Jos asian voi opettaa ilman nameja, opeta. Palkkio kuitenkin koiran ja tilanteen mukaan, joskus namit on se paras vaihtoehto.

- Takapään käytön merkitys hyvän perusasennon ja seuraamisen suhteen. Ja vinkkejä myös sen treenaamiseen.

Mukava viikonloppu oli, ensi vuonna ehdottomasti uudelleen. Harmi, että kesälomaa en päässyt aloittamaan leirillä, vielä tämä viikko kärvisteltävä töissä. Sen jälkeen pääsee kirmaamaan kesälaitumille. Paljon aikaa touhuta ja treenata Taran kanssa. Lopuksi hyvä ajatus Heiniltä treenaamiseen:

"Voittajat ei luovuta, luovuttajat ei voita."