Tässä nyt sitten olisi katsottavaksi videomateriaalia Taran eilisestä luonnetestistä Kotkassa, tuomareina Tarja Matsuoi ja Bengt Söderholm.

Tara ei mitenkään innokkaasti ottanut kontaktia tuomareihin, eikä varsinkaan suostunut leikkimään tuomareiden tai minunkaan kanssa. Matsuoi kysyikin, että onko kentän laidalla kasvattaja tai muu tuttu, kun Tara tuijotti minun siskoa, joka kuvasi testiä :)

Kelkkaa Tara haukkui, kun se oli kauempana, ja kelkan lähelle tulo sai Tarassa aikaan pakoreaktion. Melkein veti päänsä pannasta läpi, vaikka panta oli tosi tiukalla. Matsuoi olikin sitä mieltä, että Taralla on ainakin tekniikka hallussa, kun pitäisi päästä irti :) Houkuteltuna Tara tuli kuitenkin haistelemaan "Ursulaa", niin kuin kelkan hahmo oli nimetty.

Kelkan ohittamisessa ei mitään ongelmaa.

Hyökkäystilanteessa Tara ensin haukkui ihan hyvin ja seisoi minun vieressä, kun uhka tuli lähemmäs meni minun taakse piiloon. Tuomarin muututtua ystävälliseksi, antoi koskea, kun oli pakko. Ei kuitenkaan tykännyt tilanteesta yhtään, joten Taran ei tarvinut jäädä tuomarin kanssa, vaan pääsi minun mukana pois.

Haalari ja tynnyri aiheuttivat kunnon väistöliikkeet.

"Uusintakierros" meni yllättävänkin hyvin. Heti testin jälkeen sain tuomareiden puheista sellaisen käsityksen, että olisi muistanut tilannetta pahalla enemmänkin.

Pimeä huone oli aika mielenkiintoinen. Tara lähti kuulemma tosi rohkeasti liikkeelle ja tutki. Tuli kertaalleen minun luo, haistoi lahjetta ja lähti pois. Ajatteli kai, että osaa se mamma sieltä yksin poiskin kun sinne kerta menikin :)

Yksinollessaan ja uhattuna Tara käyttäytyi jokseenkin juuri niin kuin kuvittelinkin. Haukkui ensin hieman, mutta kun se ei tehoa ja karkuun ei pääse, niin alistui. Tässä vaiheessa oli jo tutustunut Matsuoin kanssa, joten antoi koskea paremmin.

Laukauksista ei valitettavasti ole kuvaa, kun muistikortti loppui kamerasta kesken. Tara reagoi laukauksiin, väisti hieman minun taakse, mutta jatkoi kuitenkin sujuvasti matkaa suuntaan josta laukaukset kuului, eikä reagoinut aggressiivisesti ampujaan, joten tuloksena laukauskokematon.

Tuomareiden yhteenveto testistä, oli että pieni sievä koira sai pienen sievän tuloksen :) Ei mitään päätähuimaavaa millään osa-alueella, mutta juuri siksi ihan hyvä tulos. Mikään osa-alue ei ole ylikorostunut, joten homma toimii. Loppujen lopuksi testi meni aikalailla juuri niin kuin odotinkin, ei yllätyksiä, sain vain oikeastaan lisävahvistusta omille ajatuksilleni. Niin, ja testin osa-alueiden pisteytykset löytyy tuolta vasemmasta reunasta pentu-ja luonnetestisivulta.

Tara ja Satu kiittää ja kumartaa, tästä jatketaan kohti uusia juttuja! :) Niin, ja kiitokset myös testin kuvanneelle siskolleni, joka myös sujuvasti hoitaa "kenneltytön" virkaa, kun tarvitsen koirille hoitajaa :D