Otin Taran kanssa lyhyen treenin lenkin päätteeksi hiihtomajan parkkipaikalla (sivuhuomautuksena mainittakoon, että aina kun kävellään parkkiksen ohi, Tara katsoo mua ja katsoo parkkipaikkaa, ikään kuin ollaanhan menossa tuonne, ollaanhan). Päätin kokeilla hyvin rauhallista, lähes hidastettua lähestymistapaa asiaan. Oma mieli tyhjäksi kaikesta muusta, ja ajatukset vain siihen mitä ollaan tekemässä, käskyt hyvin rauhallisia ja jopa hiljaisella äänellä. Hihnan laitoin parkkipaikan reunalle, josta lähti ajatus kokeilla reunapalkkaa (ensimmäistä kertaa koskaan).

Aluksi seuraamista, käännöksillä oikealle ja vasemmalle. Vau, oli tosi hyväntuntuista menoa. Jäävät meni tosi hyvin myös, liikkeestä seisomisessa ei ottanut yhden ainutta askelta käskyn jälkeen. Luoksetulo treenin totuttua hiljaisemmasta temmosta huolimatta laukalla, tosin pysähtyi muutamaksi sekunniksi ihailemaan matkalle sattunutta jääkökkärettä, mutta jatkoi kuitenkin loppuun ilman lisäkäskyä ja lopun perusasentokin oli tosi suora ja tiivis :) Paikallaanmakuukin hyvä ja rauhallinen, tosin aika oli n. 45 sekunnin luokkaa. Paikallaanmakuuasentoa pitää kohdennetulla treenillä oikaista. Oikea etutassu jää mutkalle kun menee maahan, tuloksena epämukava asento, josta seuraa taas rauhattomuutta.

Liikkeiden välissä vain rauhallinen kehuminen HYVÄ tai HIENO -sanalla. Lopuksi vapautin Taran reunaan palkalle. Toimi oikein kivasti, varsinkin kun Tara tuntuu palkkautuvan kaikkein parhaiten sillä, että saa yksin ihan sekopäisenä juosta ympyrää lelu suussa. Reunapalkkana Taralla toimii varmastikin parhaiten lelu esimerkiksi namikipon sijaan, toki sitäkin pitää joskus kokeilla. Reunapalkassa myös se hyvä puoli, että palkka ei tule fyysisesti minulta. Taralla kun tahtoo olla ongelmana, varsinkin minulta fyysisesti tulevassa lelupalkassa se, että kuumenee ihan liikaa ja homma levähtää kuin jokisen eväät. Sinkoilee minua kohti, lelun lisäksi puree ja repii minua vaatteista :)

Tästä lähtien meillä on teemana tokossa hiljainen ja rauhallinen tunnelma, kunnes palkka reunasta ja sitten armotonta riehumista, toimii! :) Ihania tällaiset ahaa-elämykset!