Ensimmäinen muuton jälkeinen viikonloppu Kokkolassa meni lenkkeillessä. Lauantai-iltana tehtiin parin tunnin lenkki Öjan saaristopolulla ja sunnuntaina tehtiin neljän tunnin lenkki Öjassa Håkin lenkillä (kartat täällä). Hyvin neidit kyllä veti tuon neljän tunnin lenkin, tokikin loppua kohden ei enää kovin valtavaa riehumista ja juoksentelua nähty :) Molemmat neidit kävi myös sunnuntain lenkillä ihan uimassa. Sissi alkulenkistä avannossa, kun putosi rannassa jään reunalta veteen. Eipä tuo näyttänyt neitiä säikäyttävän, kiipesi takaisin jäälle ja sama meno jatkui :) Tara joutui ihan uimalla uimaan loppulenkistä, kun meni veteen ja olikin vähän äkkisyvää, eikä jalat ylettyneetkään pohjaan :) Ei kuitenkaan hätääntynyt, vaan ui rauhallisesti niin, että pääsi takaisin rantaan.

Sunnuntaina tuli myös testattua neitien reaktiota metsässä yllättäen vastaantuleviin asioihin. Istuttiin hetkeksi kallioille, ja pian Tara salamana ryntäsi polkua hieman eteenpäin samalla haukkuen raivoisasti häntä pystyssä, voimakkaassa etukenossa. Sissi reagoi Taran käyttäytymiseen ja lähti haukkumiseen mukaan, mutta pysyi meidän vieressä. Polun mutkan takaa ilmestyi kaksi ihmistä. Eipä ainakaan pääse kukaan metsässä yllättämään. Tosin ikävänä puolena se, että Tara ei lopettanut mesoamistaan siinäkään vaiheessa, kun sille oli sanottu, että riittää. Piti käydä hakemassa pannasta pois. Pysähtyi kuitenkin polulla käskystä, eikä liikkunut enää ihmisiä kohti.

Lenkin jälkeen käytiin appivanhempien luona grillaamassa, ja koirat pääsi vielä hetken levon jälkeen tokoilemaan ja agiliitämään. Tokikaan treeni ei ollut mitenkään kovin suunniteltu, kun ihan ex-tempore alettiin treenata. Molemmilla neideillä kahden esteen kanssa takaakiertoja ja välistävetoja. Rengasta otettiin myös, josta Tara kyllä kieltäytyi hyppäämästä läpi ja Sissikin runsaan houkuttelun jälkeen :) Tara teki hyvin, kun alkuhaahuilin jälkeen maltoi keskittyä. Sissillä meni haukkukomentamiseksi ennen kuin asettui, ja joutui toteamaan, että kai tässä nyt ihan oikeasti pitää tehdä niin kuin sanotaan :)

Taralle alokasluokan hyppyä, joka meni ihan puihin. Este oli kapeampi, kuin millä yleensä ollaan tehty, Tara oli väsynyt ja itse myös. Pysähtyi todella sivuun esteeltä, enkä kyllä sitten jaksanut alkaa sitä sen kummemmin hiomaan. Meni siis vähän haahuiluksi noin kaiken kaikkiaan.

Sissille noutoa, joka meni superisti. Sissiä ei väsyttänyt yhtään, tai vaikka väsyttikin niin ihanalla innolla teki. Sinkoaa kapulan perään kuin raketti ja laukalla palauttaa myös. Se vaan niin rakastaa noutamista :) Vielä en tosin sen kummemmin ole siltä vaatinut, kuin että tuo kapulan mun käteen, tyyli on vielä vapaa. Kai sitä jotenkin pelkää, että tappaa neidiltä tuon valtavan innon noutamiseen. Metalliakin kokeiltiin, mutta ei ottanut suuhun, enkä kyllä sitä vitsinyt alkaa sen enempää vaatimaankaan, ottaen huomioon rasituksen joka oli jo alla.

Tulevan kesän treeneihin tullut lisäyksiä ja muutoksia. Eli kesällä avoin tokoryhmä on tiistaisin, Sissillä PEHA keskiviikkoisin ja sunnuntaisin on avoin häiriötreeniryhmä. Tiistain ja sunnuntain treenit sen mukaan miten töiltä pääsee.