Neljältä starttattiin auto pihasta ja nokka kohti Nastolaa agilitytreeneihin. Taralla oli sielläkin vire hieman hukassa. Ensimmäinen kierros tehtiin rataa ja toisella kierroksella keskityttiin vauhtiin ja hauskanpitoon. Vedettiin esteitä ympyrän muodossa este-este-este-putki-A-este, tuota kierrosta molempiin suuntiin. Tulihan sitä vauhtia lopulta hieman :) Omaa vuoroamme odotellessa tehtiin paikallamakuutreeniä pk-tyyliin. Pisin aika taisi olla n. 6 minuuttia, Tara makuulla kentän laidassa ja minä Taran edessä muutaman metrin päässä selkä Taraan päin, ei mitään ongelmia vaikka kentällä toinen koira samaan aikaan treenaamassa. Muutenkin Taran kontakti oli tosi hyvää kentän laidalla, haukahteli jos ei saanut minulta mitään vastetta. Haukahtelu ei siis sinällään toivottavaa, mutta osoitti tuossa koirassa olevan vielä elämää :)

Sissin kanssa otin myös lyhyen treenin kentän laidassa, samalla kun kentällä oli toinen koira treenaamassa. Ei ehkä helpoin tilanne natiaiselle, mutta hyvin meni. Treenattiin kontaktia, maahanmenoja, sivulletuloja ja seuraamista. Lopuksi Sissi pääsi irroittelemaan putkeen, ja se vasta kivaa olikin. Mentiin edes takaisin ja Sissi menee putkeen jo näyttämällä putken suuta. Putken suulle en mennyt tarkoituksella vastaan vaan jäin putken puoli väliin, kutsuin Sissiä ja sitten palkka, jotta oppii hakemaan minua esteen jälkeen.

Nastolasta sitten auton nokka kohti Lahtea ja Saksalaan tokotreeneihin. Tosin siinä välissä käytiin kyllä ensin neitien kanssa tankkaamassa McDonald'silla hieman energiaa :) Aluksi Taralle paikallamakuu ryhmässä. Se ei ole tehnyt tuollaista paikallamakuuta koskaan, ei siis koskaan ja tarkoitan tällä negatiiviselta kantilta. Paikka oli vieras, mutta vieressä oli Dolly Taran pulinakaveri. Neideillä oli ihan oma makailu- ja pulinakerho edellisten treenien jälkeen ja Tara ilmeisesti ajatteli, että nyt voisi taas pulista. Ryömi ja kääntyi paikallaan niin, että oli kasvot Dollyyn päin, heittäytyi ensin kyljelleen ja sitten selälleen ja ryömi hieman Dollyä kohden. Aivan järkyttävää! Toiseen paikallamakuuseen vaihdettiin paikkoja ja Tara oli reunimmaisena ja Dotin vieressä. Tässä vaiheessa Tara havahtui, että "ai niin, nyt mä hokasin tää onkin tää työjuttu" ja paikallamakuu sujui hyvin, käänsi kylläkin vasemmalle lonkalleen. Lisäksi Taralle jääviä, liikkeestä maahan vaati muutaman toiston, kun jäi seisomaan. Liikkeestä seis sujui hyvin. Seuraamiseen haettiin lisää virettä lyhyillä pätkillä ja nopeilla toistoilla sekä mutkittelulla, toimi hyvin.

Sissin kanssa myös treeniä. Ensin vain leikkimistä, vähän sivulletuloja sekä pohdintaa takapään käyttöharjoituksia varten, muutama maahanmeno sekä seisomista. Otettiin myös muutama luoksetulo, vauhtia ainakin on.

Kylmä alkaa kyllä iltaisin jo olla, kun käytin koirat vielä lyhyellä lenkillä kotiin päästyämme niin ihan hirvittävän vilu tuli ohuessa trikoopaidassa ja treeniliivissä, mutta toisaalta oli sitten ihana käydä lämpimässä suihkussa näinkin mukavan treenipäivän päätteeksi.