Taralla on siis liikennesäännöt siinä mielessä hallussa, että se tietää Suomessa olevan oikeanpuoleinenliikenne, näin ollen hämääntyy totaalisesti kun joku urvelo yrittää tulla vastaan väärällä puolella tietä :) Tara osaa myös ohittaa hienosti edellä hitaammin kävelevät vasemmalta puolelta. Hauskinta on, kun Tara on flexissä, ja saattaa kävellä minua useammankin metrin edellä, ja lähtee itsenäisesti ohittamaan hitaammin edessä käveleviä. Ohittaa ja samalla katsoo ihmisiä, ei kuitenkaan koskaan ota mitään muuta kontaktia. Yleensä ihmiset katsoo ensin ohittavaa koiraa, ja sen jälkeen kääntyvät katsomaan taaksepäin, että tuleeko koiran perässä ketään :)

Jos ihmisiä kävelee hitaasti keskellä katua, ja niitä ei pääse ohittamaan. Tuolloin sanon kohteliaasti "Anteeksi", jolloin ihmiset siirtyy sivuun. Tosin sivuun siirtymistä vauhdittaa nykyään Taran äänekäs, eikä mitenkään ystävällinen haukahdus. Tara on sitä mieltä, että perkele, pois alta sunnuntailenkkeilijät :D Luulen, että jatkossa minun ei tarvitse itse sanoa mitään, vaan Tara alkaa ihan omatoimisesti haukkua hitaasti käveleviä sivuun, kuinka toivottavaa tuollainen käytös on, niin sitä voidaan sitten pohtia...

Yleisestikin Taran käytöksestä voi todeta näin kun sillä alkaa tulla lisää ikää, että luojan kiitos olen ollut sen kanssa jämäkkä, jopa tiukka, ja johdonmukainen peruskäytöstavoissa ihan pikkupennusta lähtien. Olisin niin ns. pississä sen kanssa nyt, murrosiän kotkotuksia sillä on siitä huolimatta, mutta kotkotukset pysyy hallinnassa päivittäisessä elämässä hyvin tehdyn pohjatyön ansiosta.