Tai no ei minun mielestä Tara provosoi, se on vain varma itsestään ja luottaa muhun. Ohitustilanteissa, varsinkin jos Tara huomaa, että ohitettava koira on hiukan epävarma/käyttäytyy aggressiivisesti, Tara ei juurikaan rauhoittavia signaaleja lähettele. Sen sijaan sillä kroppa kohoaa, korvat eteenpäin pystyssä ja häntä pystyssä. Rähinähän sieltä vastapuolelta yleensä irtoaa, mutta Tara ei niihin juurikaan vastaa tai jos vastaa, niin lopettaa samantien minun antaman "Riittää"-käskyn jälkeen. Se siis luottaa siihen, että jos vastapuoli tulee päälle, niin mutsi hoitaa rähinäpuolen :) Koska näin olen joitakin kertoja joutunut ikävä kyllä tekemään, ja jopa fyysisesti estämään toista koiraa. Se mitä Tara itse tekisi tilanteessa, jossa toinen tulisi aggressiivisesti päälle, en halua tietää, ja toivon ettei sellaista tilannetta tule. Vapaana ollessa Tara alistuisi, mutta hihnassa ollessa tuskin.

Eilen päivällä tuli testattua myös miten Tara käyttäytyy tilanteessa, jossa jokin uhkaava asia tulee suoraan sitä kohti. Oltiin lenkillä ja vastaan tulee lapsi, joka juoksee ja työntää tyhjiä lastenrattaita niin, että etupyörät oli korkealla ilmassa, ja Taran näkövinkkelistä lasta tuskin näkyi, ja lisänä lapsi kiljui kuin tapettava sika. Sen sijaan, että Tara olisi väistänyt, se otti tukevan asennon, alkoi haukkumaan syvältä rinnasta ja astui muutamia askelia eteenpäin. Ja ei siinä mitään, tekniikka oli hyvin toimiva ja lapsi pysähtyi.

Mutta sitten taas toisaalta Taralla on kyllä korkea kynnys siinä millaisiin asioihin se reagoi. Eilen illalla lähipuistossa lähistöllä oli kiljuvia ja huutavia humalaisia teinejä, ei mitään muuta reaktiota Taralta kuin katse, jonka jälkeen jatkoi kepin kanssa leikkimistä. Puiston pimeässä kohdassa tuli pusikon takaa yllättäen kaksi juoksijaa, jotka hyppi ja pomppi sivuttain ja puhui jotain hyvin kummallista kieltä. Jälleen kerran Tara vain nosti päätään nurmikosta, ja katseen jälkeen jatkoi touhujaan kuin mitään ei olisi tapahtunut.

Mutta ehkä tämä on vain osoitus siitä, että paimenkoiralle on hyvä kasvaa Itä-Helsingissä, äänien ja häiriöiden sietokyky ainakin kasvaa, jos ei muuta :D