Torstaina oli hakutreenit jälleen Lahnuksessa. Otin Taralle kuusi pistoa. Ensimmäiselle pistolle päästin sen juoksevan maalimiehen perään, joka palkkasi Taran kun Tara sai hänet kiinni. Meni oikein hyvin ja Tara antoi maalimiehelle pusunkin :) Toinen maalimies haamuna, lähti kyllä hyvin liikkeelle keskilinjalta, mutta meni jonkin verran maalimiehen oikealle puolelle ja palasi takaisin. Lähetin uudelleen lähempää, jolloin löysi maalimiehen. Kolmas maalimies ääniavulla. Lähti hyvin liikkeelle, nyt meni maalimiehestä jonkin verran vasemmalle, mutta pysähtyi ja otti ilmavainun, jolla löysi maalimiehen. Ihan loistavaa, tietää siis mitä tehdä ja osaa ottaa ilmavainun. Neljäs maalimies oli myös ääniavulla. Maalimies makasi pienessä kuopassa, ja hajut ilmeisestikin liikkui maalimiehestä oikealle, koska niin Tara kuin muutkin koirat teki aivan samanlaiset kierrokset maalimiehen ympärillä maalimiestä löytämättä. Uusi lähetys lähempää, ja johan löytyi. Hetken aikaa Tara tuijotti maalimiestä, ihan kuin miettien, että noinko lähellä se olikin. Viides maalimies myös ääniavulla. Nyt Tara oli täysin haluton lähtemään maalimiehelle. Olisi ennemmin leikkinyt hihnalla, jonka erehdyksissäni heitin viereen maahan. Lopulta lähti maalimiehelle ja löysikin hyvin. Kuudes maalimies oli puolipakona, meni ihan hyvin.

Taralle näyttäisi hieman olevan motivaatio-ongelma maalimiesten suhteen. Tietää kyllä mitä tehdä, mutta luovuttaa aivan liian helposti, jos ei suunnilleen törmää suoraan maalimieheen. Pohdin myös sitä, että jos lähetän sitä kovin helposti uudelleen, niin oppiiko sitä kautta siihen, että jos maalimies ei löydykään ihan heti, niin sen sijaan että tekisi itse töitä, turvautuukin minun apuun.

Perjantaina oli ilmaisutreenit Talissa. Rullailmaisulle ajattelin siis Taraa opettaa, eilisen perusteella on kyllä helpommin sanottu kuin tehty :) Katseltiin ennen treenien alkua video rullailmaisun opettamisesta. Ideana siis ketjuttaa homma takaperin. Lähdettiin siis liikkeelle rullan luovutuksesta. Koira eteen istumaan, palkattiin koiraa ensin rullan kosketuksesta kuonolla, sitten suun avaamisesta ja rullaan koskemisesta. Käytössä oli kaasuletkun pätkiä, rulla siis ohut ja melko liukaskin kun kastuu. Kovin kauaa Tara ei jaksanut keskittyä. Oli vain minuun katsekontaktissa, ja tuijotti tyhmänä, että mitä muka pitää tehdä. Ei sitten jatkettu kovin kauaa. Koska oltiin Taliin asti raahauduttu, niin otin sitten tokoa. Vieras ympäristä, vieraita koiria ja suht vieraita ihmisiä. Meni ihan ok, seuraamista lukuunottamatta, nuuhki vain ruohikkoa. Eipä kyllä olla viime aikoina kovin paljon ruohikolla treenattu, joten sekin varmasti oli hieman outoa. Lisäksi neiti alkaa olla ennakoija pahimmasta päästä liikkeessä kuin liikkeessä, ei hyvä...Ja mitä rullailmaisuun vielä tulee, niin taidan kokeilla Taralle norskin irtorullien sijaan ruotsalaisia. Voisi toimia Taralle hieman paremmin.

Tänään olin sitten Masseterilla koiran liikunta ja rakenne luennolla. Oli todella mielenkiintoinen luento ja luennoitsija hyvä. Omaa koiraakin katselee nyt ehkä hieman toisella silmällä, kun tietää paremmin mitä yksityiskohtia katsella. Collieista luennoitsija totesi, että collieilla paljon rintarangan jäykkyyttä, mikä sitten aiheuttaa peitsaamista. Taralla myöskin, varsinkin hiljaisessa vauhdissa. Pitää siis alkaa opettaa Taraa menemään käyntiä, joka siis hidas versio ravista.

Luennon jälkeen käytiin Taran kanssa tekemässä "hyväntekeväisyyttä". Käytiin metsälenkillä entisen työkaverini ja hänen koiransa sekä hänen miesystävänsä ja tämän koiran kanssa. Työkaverini miesystävän suomenlapinkoira pelkää vieraita koiria. Tara kun kuitenkin on loistava koirien elekielessä, ja tietää milloin antaa toiselle tilaa, eikä käydä päälle, niin lenkki meni tosi hyvin. Aluksi antoi lapparin olla rauhassa, kun lappari hakeutui itse sivummalle. Mutta sitten kun lappari rohkaistui ja tuli oma-aloitteisesti lähemmäs, niin Tarakin alkoi ottaa kontaktia. Lopulta Tara ja Heppu juoksivat pitkin metsää peräkanaa.