kyllä ihan ihme tapaus. Oltiin juuri tultu Uutelaan meidän läskileirille (lue: puolentoista tunnin lenkki umpihangessa), kuulin kuinka kauempana ulkoilureitillä nainen huutelee koiraansa. Pian tuli hiljaista ja hetken päästä meidän luo ryntäsi borderterrieripentu pitkä nahkahihna perässään, mutta mitään ei kuulunut, kukaan ei huudellut koiraa. Tara oli vapaana, joten annoin sille luvan tervehtiä vierasta. Koira oli pentu, ja tuli luokset hyvin liehitellen, joten homma oli ok. Käskin kuitenkin Taran paikalleen istumaan ja nappasin terrierin hihnan käteeni. Vieläkään ei kuulunut mitään, joten seisoin hetken metsässä oma koira käskyn alla istumassa ja kädessä hihna, jonka päässä terrieri pyöri 360 astetta itsensä ympäri, ja vielä toiset 360 astetta minun ympäri. Pian kuului kun nainen huuteli koiraansa, joten lähdin kävelemään hieman häntä vastaan. Mitä tekee Tara? Istuu paikallaan, kun kerran on käsketty. Hiukan hölmistyneenä katsoo minua, kun lähden kävelemään pois toisen koiran kanssa. Katsoin Taraa ja nyökkäsin hieman ikään kuin vahvistaen, että kaikki ok, odota. Luovutin terrierin takaisin naiselle, joka kovin kiitteli, toivotteli hyvää joulua ja pahoitteli koiransa käytöstä. Palasin Taran luo ja vapautin sen, ja pidettiin hirvittävät bileet, kun neiti oli toiminut noin hienosti.

Tuli siis testattua, että Tara toimii ja tottelee myös tällaisessa häiriössä. On se paimenelle nyt melko vaikeaa katsella, kun mutsi ottaa ja lähtee ihan vieraan koiran kanssa :)

Muutenkin tämän päivän lenkki oli todella mukava. Metsässä oli paljon koiria ulkoilemassa, ja moneen tuttuunkin törmättiin, joten oli ihan mukava päästä sanomaan kaikille hyvästejä.